Zvěřina
U daňka a jelena je nejdůležitějším faktorempro kvalitu masa věk zvířete a doba lovu. To znamená, že běžně dostupná zvěřina /Makro, restaurace, velkoobchody/, kdy jsou samci loveni v dospělém věku na trofeje a v říji, má velice problematickou kvalitu. Jejich maso je vždy velice nepříjemně cítit, divně chutná a je tuhé. Samice jsou zase loveny až v době, kdy již ztratily svoji reprodukční schopnost a jsou velmi staré. Mladé kusy se loví ve věku do 1 roku a jejich maso je řídké, bez chuti, prostě není vyzrálé.
My lovíme zvířata od 1,5 do 2,5 roku. To zajišťuje, že maso z takového zvířete je plně vyzrálé, křehké a skvělé chuti. Sami budete velice překvapeni, protože tak jemnou zvěřinu jste ještě nikdy neměli možnost ochutnat.
Zvěřinu si můžete objednat jako celý kus, nebo jako polovinu kusu. Kůže, neboli po myslivecku deka, je opět vaše. Můžeme zajistit i vyčinění kůže.
S výživou jsou na tom naši jeleni a daňci stejně jako ovce. Pastva na eko loukách v létě a seno v zimě. Zvířata pro chov prodáváme po vzájemné domluvě a jsou to vždy ta nejlepší.
Ceník
Jelen | 80,-Kč/kg |
Daněk | 85,-Kč/kg |
Porážka, stažení, likvidace odpadu | 350,-Kč |
Vykoštění, naporcování | 250,-Kč |
Prodej chovných kusů | Individuální dohoda |
Pozn.: Zvěřina se váží zabitá vykrvená a včetně kůže, bez vnitřností, hlavy a spárků.
Více o našich daňcích a jelenech najdete v oddílech Farmový chov daňků a Farmový chov jelenů.